In een wereld waar angst en liefde elkaar ontmoeten, kiezen we bij Safe Schools zonder twijfel voor liefde. Het is de enige keuze die er toe doet als het gaat om het creëren van een veilige en ondersteunende schoolomgeving voor alle leerlingen en docenten. 

Ons recente bezoek aan het Merletcollege bevestigde dit opnieuw, terwijl we samenwerkten met leerlingen en docenten om angsten aan te kijken en te overwinnen.

Liefde over Angst:

Er leek aanvankelijk in het begin voornamelijk angst te heersen. Wat als alle verborgen zorgen en pijn naar boven zouden komen? Maar in plaats van de angst te vermijden, omarmden we de mogelijkheid om naar de kern van de zogenaamde problemen en uitdagingen te gaan. We gaven ze de metafoor van de ballon: als je blijft opblazen, zal hij uiteindelijk klappen. Hetzelfde geldt voor ons als mens; als we onze emoties blijven onderdrukken, zullen ze uiteindelijk naar buiten barsten.

Gelukkig vonden we te midden van alle “sh**” vonden we de geschenken van kwetsbaarheid en openheid. Leerlingen en docenten namen de kans om hun ware zelf te tonen en naar elkaar te luisteren – echt te luisteren. En het resultaat was verbluffend: een gevoel van opluchting, diepe verbinding, respect en compassie. En nee, dit is niet gewoon een gesprek! De Safe methode gaat voorbij het verhaal. Dat maakt het verschil.

Eenheid in Verschil:

Voorbij verhalen en labels ontdekten we dat we in essentie allemaal hetzelfde zijn. Ieder van ons verlangt naar liefde, begrip en acceptatie. En in het delen van onze kwetsbaarheden en het resetten van overtuigingen vonden we eenheid in alle zogenaamde, zichtbare verschillen.

Het Veilige School Programma van Safe Schools:

Dit succesverhaal illustreert de kracht van het Safe Schools programma. Met ons holistische benadering, bieden we:

  • Preventieve maatregelen om pesten en onrust te voorkomen.
  • Safe methode om respect en empathie te bevorderen.
  • Ondersteuning en hulpmiddelen (Safe methode) om scholen te helpen bij het ontwikkelen van een positieve schoolcultuur.

Word Partner van Safe Schools:

Sluit je aan bij Safe Schools en help ons een wereld te creëren waar liefde altijd de bovenhand heeft. Neem vandaag nog contact met ons op en word partner in onze missie om een veilige en ondersteunende leeromgeving te creëren voor alle leerlingen in Nederland.

#schoolprogramma

#scholenprogramma